VERHAAL & ZIEL

Dirk werkt als ZZPer pakweg 3 dagen per week als communicatieman in de culturele sector, voor makers en instellingen met een verhaal en een ziel.

Ik ben beschikbaar voor nieuwe opdrachten! Stuur me een mailtje en we drinken koffie/limo.

Huidige opdrachtgevers

UP lift

Het nieuwe initiatief UP lift helpt Utrechte podiumkunstenaars te ondernemen. Dirk richt zich allereerst in de ontwikkeling van een huisstijl en webplatform voor dit inititatief samen met Utrechtse vormgevers en bouwers.

Meer

Meneer Otis

Meneer Otis presenteert een jaarrond programma van storytelling, klein toneel, cabaret en jazz op verschillende locaties in Nijmegen. Dirk ondersteunt Meneer Otis in de promotie van het programma.

Meer

PLAN Talentontwikkeling Brabant

Sinds 2013 geeft PLAN Talentontwikkeling Brabant de nieuwste generatie makers van theater, dans en circus in Noord-Brabant kansen om meters te maken in hun ontwikkeling van een eigen signatuur, netwerk en praktijk.

Meer

XAPF

Xavier van Delft is een maatschappelijk betrokken documentairemaker en animator en werkt onder de naam XAPF. In zijn project Verborgen Verhalen werkt hij samen met animatoren, componisten, schrijvers en ander talent om de erfgoedverhalen achter bijzondere voorwerpen binnen collecties van Brabantse musea onder een groter en diverser publiek te brengen.

Meer

Vorige opdrachtgevers

Anoek Nuyens/Bureau Vergezicht

Bureau Vergezicht is het kersverse theatergezelschap van Anoek Nuyens, Erik Whien en Rebekka de Wit en zakelijk leider Lene Grooten. Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen (o.a. theaterproducties, podcasts & teksten) over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Dirk helpt het Bureau richting een eigen huisstijl en webplatform, met de eerste toepassingen en tournee van een nieuwe voorstelling en verzorgt de verdere algemene communicatie.

Meer

Studio Dries Verhoeven

Dries Verhoeven (geen familie) maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad. Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet hij de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. De toeschouwer wordt direct betrokken bij het werk of krijgt de mogelijkheid om zijn eigen ervaring te sturen. Dirk helpt Dries bij de communicatie rondom zijn werken.

Meer

Stichting Het Concreet/Mathijs Leeuwis

De komende jaren werkt Mathijs Leeuwis als componist en uitvinder verder aan spannende, vernieuwende projecten en bouwt hij het team rondom hem heen uit. Dirk ondersteunt hem als contextprogrammamaker en communicatieman bij zijn installaties en concerten.

Meer

De Link: Stadscomponist

Een stadscomponist voor Tilburg. De Link heeft Anthony Fiumara gekozen om tot eind 2019 deze rol te vervullen. Dirk stelt een marketingplan op om Anthony op een zo inhoudelijk mogelijke wijze zicht- en hoorbaar te maken binnen Brabant.

Meer

Stichting Toekomstland

 

Stichting Toekomstland is gevestigd in Amsterdam en maakt theatervoorstellingen en theatrale projecten en installaties op locaties, o.a. op Festival Over het IJ, en in het theater, die op artistieke wijze bespreken hoe we ons in onze omgeving bewegen en daar invloed op uitoefenen  en hoe de omgeving invloed heeft op ons.

Meer

Stichting Kostić

Sinds ze in 2008 voor het eerst begon met het maken van theatrale dansvoorstellingen, bouwt Nederlands-Servische choreografe Jelena Kostić zorgvuldig aan een kritisch, sociaal-maatschappelijke geladen repertoire.

Meer

tgECHO

Lotte Dunselman (1979) en Anna Schoen (1979) studeerden beiden in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ. Ze komen voort uit de zogenaamde Arnhemse traditie waarbij de acteurs niet alleen spelen,

Meer

Jens van Daele’s Burning Bridges

Burning Bridges staat voor een telkens tijdelijk collectief van artiesten rond de Arnhemse choreograaf Jens van Daele – dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs, dramaturgen e.a. – die bruggen slaan maar ze ook weer kunnen verbranden.

Meer

T.r.a.s.h.

Het Tilburgse dans- en performancegezelschap T.r.a.s.h. stond bekend om zijn compromisloze voorstellingen, waarin het voortdurend grenzen opzocht. Vanaf een kruispunt van artistieke disciplines brak het telkens met traditionele normen van theater en dans.

Meer

Vorige werkgevers

DansBrabant

DansBrabant is een stimulator en katalysator voor dans en choreografie met (inter)nationale inslag.

Meer

Productiehuis Brabant

Productiehuis Brabant heeft 15 jaar lang makers op weg geholpen – vaak paden op die nog niet op de culturele kaart stonden ingetekend. Jonge theater- en dansmakers werden door het huis ondersteund en begeleid naar een eigen,

Meer

Zeebelt

Theater Zeebelt was een productiehuis, podium en ontmoetingsplek voor theatermakers en (beeldend) kunstenaars in Den Haag. In Zeebelt werden multidisciplinaire projecten en voorstellingen geproduceerd en getoond op het raakvlak van podiumkunst,

Meer

Studies

Communicatie & Filmwetenschap

Dirk is Master Communicatiestudies (sinds 2007) en Drs. in Taal- en Cultuurstudies met als specialisatie Film- en televisiewetenschappen (sinds 2003). Beide opleidingen volgde hij aan de Universiteit Utrecht.

Stages liep hij bij Zone Magazines en VPRO’s Cinema.nl.

Meer