VERHAAL & ZIEL

Dirk/DJ Candyman draait en predikt de betere Amerikaanse muziek. Gevoelde songs met een oorsprong, met teksten die ergens over gaan en muziek die je tegelijkertijd doet swingen en snikken.

Solo/Lonely cowboy

3e editie UP: Next

De derde ronde. Gevorderde muzikanten uit de provincie Utrecht: dien je plan in! Ditmaal werken we met het Cultuurfonds samen met Tweetakt en 3voor12/Utrecht.

UP:Next is een beurs voor Utrechtse popmuzikanten van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer

Concert-,Festival-&Café-DJ

DJ Candyman (voorheen Candyboy) draait solo regelmatig het publiek warm bij concerten in de geliefde genres soul, blues, alt.country, (indie)folk en bluegrass. In poppodia Tivoli/Vredenburg en EKKO vind je Dirk bijv.

Meer

2e editie UP:Next

2e editie van de beurs voor popmuzikanten die ik vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heb kunnen opzetten! Inschrijving is geopend. Voor deze editie werken we samen met 3voor12 Utrecht en poppodium FLUOR in Amsersfoort.

Meer

Muziekadviseur Theaterfestival Boulevard

Dirk stelde voor de festivaledities 2015 t/m 2019 met collega Florien Boonman de muziekprogrammering van het centrale festivalplein van Theaterfestival Boulevard samen. Elke festivalavond werd afgesloten door een smaakvolle, alternatieve muziekact. Een veelzijdig en oren uitdagend programma met onder meer Afrobeat, mariachi, punkpop en kuntrie.

Meer

Plaatpartners & -projecten

Countrysoulrock-‘n-bluesabilly

Dj’s Papa Joe & Candyboy putten in hun swingende, stofvrije sets uit de beste oude en nieuwe muziek uit het Diepe Zuiden van Amerika en het winderige Noorden. Papa Joe struint het liefst de platenmarkten af op zoek naar de schatten uit Detroit –Motown – City, Nashville, Memphis en New Orleans, Candyboy was jarenlang muziekredacteur bij online muziekmagazine KindaMuzik en komt via zijn muzieknerdnetwerk aan nieuwe cowboys en soulhelden.

Meer

Blues & boogie

De Witte Snor reisde met Tranentrekker Herman gevuld met oude blues, boogies en rhythm&blues platen samen met verse glaasjes melk af naar festivals, feestjes, weilanden en pleinen. Van 2012 tot 2015 was De Witte Snor op toer.

Meer

Speellijsten

Set bij concert Ben Caplan – 8 feb 2023

De show van Ben Caplan in TivoliVredenburg was even ruig als zijn baard. Candyman draaide een bijpassende set van wildemannen en -vrouwen. Het merendeel van de songs is terug te vinden op Spotify,

Meer

Lebowski Hangover Sunday Set – 13 november 2022

Terwijl buiten het café kinderen en ouders de Sint verwelkomden op het Domplein, was er in Lebowski muzikale aandacht voor de wortels en de pijn van zijn Pieten, in weer een fijne set met blues, soul, kuntrie, indiefolk en (soft)rock van dj Candyman. Zwart, wit, soulman/-vrouw, cowboy, houthakker, hippie: iedereen zijn hoorbare stem in deze set.

Meer

Lebowski soulset – 1 okt 2021

Na 1,5 jaar pandemie mag de kroeg weer open tot middernacht. Op Fab Friday 1 oktober 2021 draaide ik deze stomende soulset (+ een portie rock-'n-roll, funk & jazz) in Grand Café Lebowski.

Meer

Set bij diner op Paleis Soestdijk

Terwijl de gasten aan een diner met een vorstelijk tintje zaten in de kassen op Paleis Soestdijk, georganiseerd door De Maaltuin, werd de sfeer en de temperatuur verder verhoogd met de volgende platen (100% vinyl).

Meer

Set rondom concert Tangarine – 23 sept 2018

In de bovenste zaal Cloud Nine van TivoliVredenburg, draaide Dirk/DJ Candyboy op een herfstige zondagavond in september de volgende folk(geörienteerde) liedjes rondom de albumrelease van Tangarine.

Meer