Anoek Nuyens

Anoek Nuyens (Amsterdam, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater. Het gesprek dat ze start, strekt zich uit over verschillende maatschappelijke domeinen en podia: van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Dirk helpt Anoek en haar stichting in de ontwikkeling van een communicatiestrategie met een passende huisstijl en een webplatform.

Van 2015 tot 2021 was Anoek een van de huismakers bij Frascati Theater in Amsterdam waar ze voorstellingen maakte zoals Hulp, Pronk, Tenzij je een beter plan hebt en De zaak Shell (i.s.m. Rebekka de Wit) die in binnen- en buitenland te zien waren. Voor De zaak Shell ontvingen Anoek en Rebekka de regieprijs 2021 en een nominatie voor het Nederlands Theaterfestival. Tevens won Jaap Spijkers voor zijn rol in als CEO in De zaak Shell een Arlecchino.

Naast haar theaterwerk schrijft Anoek ook, o.a. voor De Correspondent waar ze voor een van haar series werd genomineerd voor de Loep en later Marie Kleine-Gartman Pen won voor een van haar essays. Onlangs verscheen haar nieuwe podcastserie Pronk die door NRC werd uitgeroepen tot een van de beste podcasts van 2021.

Sinds 2021 heeft Anoek een eigen stichting. Ze ontvangt steun van Giekes-Strijbis Fonds, Stichting Doen, VSB Fonds, Dioraphte en Fonds Podiumkunsten.