Jens van Daele’s Burning Bridges

Burning Bridges staat voor een telkens tijdelijk collectief van artiesten rond de Arnhemse choreograaf Jens van Daele – dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs, dramaturgen e.a. – die bruggen slaan maar ze ook weer kunnen verbranden.

Zo maakte Van Daele in 2013 met zijn dansers en de muzikanten van het Zwitser/Franse Ensemble Battida Spring Tide, geïnspireerd door ‘Le Sacre du Printemps’ van Igor Stravinsky. In 2015 is het de Britse kunstschilder Lucian Freud die als inspiratie dient voor het muzikale dansconcert About Lucian. Aanleiding voor een voorstelling vindt Van Daele niet alleen bij grootmeesters uit Rusland of Engeland, maar ook dichter bij huis. In Over Onze Vader – waarmee Van Daele in de zomer van 2015 met zijn collectief terugkeerde naar Terschelling – combineerde hij voor het eerst zijn zo kenmerkende rauwe en eerlijke dans en live muziek met even onontkoombaar oprecht teksttheater over het levensverhaal van zijn eigen ouders.

Dirk voerde de marketing en communicatie voor de genoemde drie producties en ontwikkelde met Jens en zijn vormgever een nieuw huisstijlpakket inclusief website. Met Jens en zijn zakelijk leidster werkte hij tegelijk met de tournee van Over Onze Vader aan een aanvraag bij het Fonds Podiumkunsten voor de kunstenperiode 2016-2020, welke zomer 2016 gehonoreerd werd.

About Lucian, © Judith Zwikker

About Lucian, © Judith Zwikker