Blues & boogie

De Witte Snor reisde met Tranentrekker Herman gevuld met oude blues, boogies en rhythm&blues platen samen met verse glaasjes melk af naar festivals, feestjes, weilanden en pleinen. Van 2012 tot 2015 was De Witte Snor op toer. We serveerden blues als beste medicijn tegen de blues. Bijkomen van een avond met teveel of te weinig drank, ontspannen na mislukte of gelukte liefdes, of je ouderwets laten troosten omdat dat lekker is. Om de blues en jou nog wat te helpen, trakteren we je met liefde op een opbeurend shotje melk en als je wil een goed (of slap) gesprek. Even leunen, luieren en lantefanteren en je kan er weer tegenaan.

De Witte Snor op EkoTown, © Trudy Hekman

De Witte Snor op EkoTown, © Trudy Hekman

Waar het ons natuurlijk om gaat is de muziek. Oude blues, rammelende rhythm&blues, vuige en vieze blues, krakende, swingende boogie woogies. Ze willen laten horen het niet alleen door gedeprimeerde oude mannen gemaakt wordt, dat het niet alleen maar gemopper en geklaag is. Ze willen laten horen dat de blues je kan opmonteren, je kan troosten als een glas melk dat je als kind van je moeder kreeg. De blues als medicijn voor de blues.

De Witte Snor houdt van Howlin’ Wolf, Junior Wells, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Koko Taylor, Little Walter, The Black Keys, Big Mama ThorntonThe Red Devils, John Lee Hooker, Tony Joe White, Son House, Big Bill Broonzy,Browny McGhee, Mississippi John Hurt, Otis Rush, Willie Dixon en meer.

De Witte Snor was een project van Trudy Hekman en Antwan Cornelissen. In 2014 en 2015 draaide Dirk mee op de trekker.