UP:Next – De financiële stimulans voor Utrechtse popmuzikanten

UPNEXT-Banner-1920x1080

Het Cultuurfonds lanceert per 1 mei 2020 een nieuwe financiële stimulans voor Utrechtse popmuzikanten: UP:Next.

Professionele popartiesten uit de provincie Utrecht konden van 1 mei tot 1 augustus een plan indienen voor een volgende stap in hun carrière. Eind 2020 selecteerde de jury één plan, waaraan een bedrag van 10.000 euro gekoppeld is. De artiest kan dit bedrag inzetten om een jaar lang te werken aan een vernieuwend muzikaal project, waarin wordt toegewerkt naar een live presentatie.

De jury, bestaande uit Ilana van den Berg (programmeur EKKO), Marc van der Laan (hoofdredacteur 3voor12/Utrecht) en ondergetekende (PBCF, initiator), stelde uit alle mooie plannen een shortlist van 6 artiesten en projecten samen. Deze artiesten presenteerden hun plannen in dB’s, waarna de eerste UP:Next naar Faradays gaat. Uit ons juryrapport:

“Faradays diende een veelbelovend plan in voor UP:Next over haar zoektocht naar haar Aziatische roots, dat uitmondt in een indie/electronic pop show waarin ze de Indonesische gamelanmuziek als inspiratie gebruikt voor zowel de muzikale als de visuele invulling. Haar presentatie was ontwapenend en optimistisch met een krachtige boodschap: ‘Wij kunnen zonder bitterheid culturen samenbrengen.”

Houd de PBCF-website en social mediakanalen in de gaten voor meer informatie over de criteria en de inschrijving, want UP:Next krijgt een vervolg!

Not an award, but forward
UP:Next is méér dan een popprijs. We zijn trots op onze Utrechtse artiesten. En op de belangrijke bijdrage die zij leveren op lokaal, provinciaal of (inter)nationaal niveau. We willen dat de Utrechtse muziekscene blijft doorgroeien. Met UP:Next stimuleert het Cultuurfonds artiesten om verder te bouwen aan een duurzame carrière. Een opmaat naar de volgende stap.

Cultuurfonds x 3voor12 Utrecht x EKKO
Voor dit nieuwe initiatief werkt het Cultuurfonds samen met 3voor12 Utrecht en het Utrechtse poppodium EKKO.