Schrijfcursus Dans & Durf

Dans en Durf: wij zoeken zelf wel uit hoe we schrijven. Domein voor Kunstkritiek en DansBrabant organiseren in het najaar van 2017 een vernieuwende cursus schrijven over dans voor professionele schrijvers. Met schrijfbagage. Zonder danskennis. Master is Anna van der Kruis, projectcoördinator Lisa Reinheimer, producent Dirk Verhoeven.

In gezamenlijke werksessies onderzoeken we dat nieuwe schrijven. Toneelschrijver Anna van der Kruis reikt je de helpende hand bij het afleggen van het parcours tussen kijkervaring, navelstaren en in gesprek zijn met de lezer. Het einddoel is een gedurfd artikel dat de lezers tegelijk een beeld geeft van de voorstelling en meeneemt in de blik waarmee jij ernaar keek.

Anna schrijft autonoom en in opdracht. Vanuit haar persoonlijke nieuwsgierigheid ontwikkelde zij samen met Theaterfestival Boulevard Dicht bij Anna, een één-op-één ontmoeting. Daarin begeleidt zij festivalpubliek in het zoeken naar woorden die passen bij zijn of haar beleving van een voorstelling.

In de zes bijeenkomsten van Dans & Durf kijk en schrijf je aan de hand van twee thema’s: Tijdgeest en emotie. Je leert schoon formuleren in je eigen stijl aan de hand van persoonlijke feedback. Je bezoekt voorstellingen van de Tilburg Dansmaand en werkt toe naar een tekst en een presentatiemoment tijdens het Moving Futures Festival Tilburg.

Mentor: Anna van der Kruis
Projectcoördinator: Lisa Reinheimer
Producent: Dirk Verhoeven

Lees meer en meld je NU aan.

Voorpubliciteitsbeeld Guilherme Miotto - Even Worse © Paul van Weert

Voorpubliciteitsbeeld Guilherme Miotto – Even Worse © Paul van Weert