Domein op Delft Fringe Festival

Beeld: Bregt van Deursen & Ilse Geilen – Over Winnen.

Oud-deelnemers uit de Domein-cursusreeksen Dans&Durf en Film&Leven stortten zich in het voorjaar van 2021 op de online editie van het Delft Fringe Festival. Een viertal schrijvers schrijft essays over voorstellingen in de volle breedte van het festival. Over dans, (muziek)theater, circus en kleinkunst van de jongste generatie makers. Domein-kernlid Anna van der Kruis begeleidde de schrijvers en doet 1-op-1-interviews met- en naar de kijkervaringen van enkele festivalbezoekers. Dirk was in deze de projectleider en eindredacteur. Lees alle teksten op delftfringefestival.nl.

Sinds de start in 2011 is Delft Fringe Festival uitgegroeid van een bescheiden project tot een bloeiende professionele organisatie. Elk jaar organiseren zij eind mei, begin juni een twee weken durend podiumkunstenfestival op tal van historische locaties in Delft. Tijdens Delft Fringe Festival wordt iedereen, van jong tot oud, uitgenodigd om in een ongedwongen sfeer nieuwe makers en genres als dans, (muziek)theater en circus te ontdekken. Delft Fringe Festival toont werk van makers die mooie relevante verhalen te vertellen hebben. Verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag.

In 2022 organiseerden we vanuit het Domein het 1-op-1-ontmoetingsprogramma Dicht bij Anna, waarin Anna de bezoekers helpt na het zien van een voorstelling om hun kijkervaring onder woorden te brengen.

Beeld: Bregt van Deursen & Ilse Geilen – Over Winnen.