Begeleiding filmboek Tussenruimte

Al jarenlang houdt Carnival of Souls filmjournalist Kevin Toma (De Volkskrant e.a.) ’s nachts uit zijn slaap. Opnieuw en opnieuw blijft hij naar de “mooiste en meest dromerige horrorfilm aller tijden” kijken. Samen met het Domein voor Kunstkritiek werkte Kevin afgelopen najaar 2023 aan een persoonlijk boek over zijn obsessie, over een film als een gebouw waarin je kunt dwalen. Eenmalig vertoonden we op dinsdagavond 27 februari 2024 de cultklassieker op groot doek in filmhuis Slachtstraat na een korte exclusieve inleiding met tekstfragmenten uit Kevins aanstaande boek.

Bekijk de boektrailer.

Deze avond werd georganiseerd door Domein voor Kunstkritiek & Kevin Toma, samen met host filmhuis Slachtstraat. De totstandkoming van Kevins boek wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en het Amarte Fonds.

Middag over kritiek, essayistiek en proza
Voorafgaand aan de avond gingen in de middag Domein & Kevin in gesprek met andere schrijvers over film, populaire cultuur en beeldende kunst Basje Boer, Joke de Wolf en Gawie Keyser over het schrijven en publiceren van teksten die het midden houden tussen kunstkritiek, essayistiek en proza. Deze middag was besloten, op de Domein-site zullen we komend voorjaar 2024 een recap delen over deze uitwisseling!