Blog Beton


Het Domein is de vaste kunstkritische partner van Festival Cement en beschouwt jaarlijks het festival voor een nieuwe generatie theater- en dansmakers voor en na. Waar we eerdere edities festivalkranten en interviewseries maakten, keken we in 2014 en 2015 met een online- en filmfocus naar de makers en voorstellingen. Een team van jonge cultuurjournalisten en filmmakers volgde een door het Domein uitgestippeld leertraject en maakte een onafhankelijk en multimediaal blog. Met korte filmportretten, interviews en achtergronden over de makers, voorstellingen en thema’s van Festival Cement 2014 en 2015.

Het blogteam bestaat uit schrijf- en filmtalenten die al indruk maakten bij de cultuursites Deadline.nl, hard//hoofd en Cultuurbewust.nl. Zij kregen een interviewworkshop door master Aad van Nieuwkerk (VPRO Radio) en dagelijkse begeleiding van mentor Tessel Schmidt (camera & editing) en Dirk Verhoeven (tekst, projectleider). Zo ondersteunen Festival Cement en het Domein voor Kunstkritiek niet alleen het jonge maaktalent maar ook de aanstormende generatie cultuurjournalisten en gaan het maken van en discussiƫren over nieuwe kunst mooi gelijk op.

Eerdere festivaljaren maakte een team van jonge cultuurjournalisten onder Dirks begeleiding al de festivalkrant Cement Courant en interviewaffiches.

Publiciteitsbeeld van makerscollectief BOG., voorstelling MEN

Publiciteitsbeeld van makerscollectief BOG., voorstelling MEN