promotor

VERHAAL & ZIEL

Dirk werkt deels als freelancer, deels in loondienst pakweg 4 dagen per week als communicatieman in de culturele sector, voor makers en instellingen met een verhaal en een ziel.

Huidige werkgever

Hilde Elbers & Lea Martini in The Animated, © Anna van Kooij

DansBrabant

DansBrabant is een stimulator en katalysator voor dans en choreografie met (inter)nationale inslag.

Meer

Huidige opdrachtgevers

Anthony Fiumara ©  Roger Cremers

De Link: Stadscomponist

Een stadscomponist voor Tilburg. De Link heeft Anthony Fiumara gekozen om tot eind 2019 deze rol te vervullen. Dirk stelt een marketingplan op om Anthony op een zo inhoudelijk mogelijke wijze zicht- en hoorbaar te maken binnen Brabant.

Meer
A Moment van Sabine Molenaar © Robert Benschop

PLAN Talentontwikkeling Brabant

Sinds 2013 geeft PLAN Talentontwikkeling Brabant de nieuwste generatie makers van theater, dans en circus in Noord-Brabant kansen om meters te maken in hun ontwikkeling van een eigen signatuur, netwerk en praktijk.

Meer

Vorige opdrachtgevers

Dagen van weemoed en superkrachten © Labadie-Van Tour

Stichting Toekomstland

 

Stichting Toekomstland is gevestigd in Amsterdam en maakt theatervoorstellingen en theatrale projecten en installaties op locaties, o.a. op Festival Over het IJ, en in het theater, die op artistieke wijze bespreken hoe we ons in onze omgeving bewegen en daar invloed op uitoefenen  en hoe de omgeving invloed heeft op ons.

Meer
The Bold, The Bound & The Brittle ©  Jochem Jurgens

Stichting Kostić

Sinds ze in 2008 voor het eerst begon met het maken van theatrale dansvoorstellingen, bouwt Nederlands-Servische choreografe Jelena Kostić zorgvuldig aan een kritisch, sociaal-maatschappelijke geladen repertoire.

Meer
Burgerlijke Schemering © Sanne Peper

tgECHO

Lotte Dunselman (1979) en Anna Schoen (1979) studeerden beiden in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ. Ze komen voort uit de zogenaamde Arnhemse traditie waarbij de acteurs niet alleen spelen,

Meer
25Feet ©  William van der Voort

The100Hands

Sinds 2014 maakt The100Hands, o.l.v. Jasper Džuki Jelen and Mojra Vogelnik Škerlj, interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Het fysieke vocabulaire van dit duo komt voort uit hun achtergrond in moderne dans,

Meer
About Lucian, © Judith Zwikker

Jens van Daele’s Burning Bridges

Burning Bridges staat voor een telkens tijdelijk collectief van artiesten rond de Arnhemse choreograaf Jens van Daele – dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs, dramaturgen e.a. – die bruggen slaan maar ze ook weer kunnen verbranden.

Meer
Dansfilm Irina © Paul van Weert

T.r.a.s.h.

Het Tilburgse dans- en performancegezelschap T.r.a.s.h. stond bekend om zijn compromisloze voorstellingen, waarin het voortdurend grenzen opzocht. Vanaf een kruispunt van artistieke disciplines brak het telkens met traditionele normen van theater en dans.

Meer
Pondertone, © Daan Verschuur

Pondertone

Gitaren en piano’s worden gestreeld en gemarteld bij Utrechtse band Pondertone. In zijn muziek en teksten probeert voorman Patrick Tersteeg de wereld om zich heen te begrijpen. Soms gaat hij daarbij tekeer als een gestoorde profeet,

Meer

Vorige werkgevers

Leen Braspenning - We are the world, © Phile Deprez

Productiehuis Brabant

Productiehuis Brabant heeft 15 jaar lang makers op weg geholpen – vaak paden op die nog niet op de culturele kaart stonden ingetekend. Jonge theater- en dansmakers werden door het huis ondersteund en begeleid naar een eigen,

Meer
'u' - a Klingon opera,  van Floris Schönfeld

Zeebelt

Theater Zeebelt was een productiehuis, podium en ontmoetingsplek voor theatermakers en (beeldend) kunstenaars in Den Haag. In Zeebelt werden multidisciplinaire projecten en voorstellingen geproduceerd en getoond op het raakvlak van podiumkunst,

Meer

Studies

The Good, the Bad and the Ugly - filmklassieker besproken in 'Filmwetenschapbijbel' Film Art van Bordwell & Thompson

Communicatie & Filmwetenschap

Dirk is Master Communicatiestudies (sinds 2007) en Drs. in Taal- en Cultuurstudies met als specialisatie Film- en televisiewetenschappen (sinds 2003). Beide opleidingen volgde hij aan de Universiteit Utrecht.

Stages liep hij bij Zone Magazines en VPRO’s Cinema.nl.

Meer